Villakeiju syntyi vuonna 2009, omasta henkilökohtaisesta elämänmuutoksestani. Ihmiselämän yksi haasteellisimmista tehtävistä, yrittää löytää itsensä, tulla sinuiksi itsensä ja elämänsä kanssa. Näiden ajatusten äärellä, samalla luovaa käsityötä harrastaen mieli lepäsi.

Piikikkäiden elämänkokemusten vastapainoksi kätösissäni alkoi syntyä villasta noita pieniä pehmoisia Villakeijuja, josta yrityksen nimi sai alkunsa. Tein myös kortteja käsityönä myyntiin ja pidin korttikursseja. Sittemmin keijujen huovutuksen ja korttien askartelun rinnalle alkoi tulla tarvikemyyntiä ja siihen viimevuosina painottunutkin enemmän.

Viimevuosina Villakeijun arvomaailmaan on tullut aivan uudenlaisia asioita. Omien kokemuksien kautta olen huomannut miten luovien asioiden äärellä toimiminen, käsillä tekeminen voi toimia terapeuttisena selviytymiskeinona haasteellisissa elämäntilanteissa. Luovuuden lähteillä mieli lepää. Askartelun ja käsityön merkeissä on mahdollisuus myös ylläpitää sosiaalista toimintaa toisten samanhenkisten kanssa. Pidämmekin nykyään ensiarvoisen tärkeänä järjestää sekä kursseja että vapaamuotoisempia ns.matalan kynnyksen askartelupäiviä vähentääksemme edes omalta osaltamme yksinäisyyttä tästä maailmasta. Kokoontumalla yhteen saamme myös ideoita toinen toisiltamme.

Villakeiju keskittyy jatkossakin askartelu- ja käsityötarvikemyyntiin sekä kurssien pitoon. Koska itselleni rakas harrastus askartelun ja käsityön ohella on myös huonekasvit ja puutarhanhoito, enpä ihmettelisi vaikka välillä tuotevalikoima seikkailisi niidenkin puolelle.

Ja tarvikemyynnin ohella, jostain se aina välillä kuitenkin kumpuaa, tarve yhä uudelleen päästä myös itse tekemään, toteuttamaan itseään. Ehkä minussa, ehkä sinussa, elää sisäinen taiteilija, joka odottaa sopivaa  hetkeä ja tilaisuutta päästä jättämään se oma jälkensä tälle maailmalle.

~Johanna~